UJSZO.COM

A kassai régió barlangjait is bemutatják belülről, magyarul

Kassa | Gondosan elkészített fotókkal és rövid ismeretterjesztő történetekkel mutatja be Szlovákia magyarlakta részeinek azon területeit a Felvidéki útikalauz névre keresztelt turisztikai portál, melynek ötletgazdái szerint a magyarlakta régió, azon belül a kelet-szlovákiai helyszínek bemutatása ilyen formában több évtizedes lemaradásban szenved. A csapat legújabban a Kassa megyei barlangokra fókuszál, elmondásuk szerint ezen téren, főleg magyarul még nagyobb a lemaradás.

Új Szó | 2023. november 10., 14:30

UJSZO.COM

Az ország magyarlakta területeinek kevésbé ismert szépségeire fókuszálnak

Gömör/Bodrogköz | Gondosan elkészített fotókkal és rövid ismeretterjesztő történetekkel mutatja be Szlovákia magyarlakta részeinek azon területeit a Felvidéki útikalauz névre keresztelt turisztikai portál, melynek ötletgazdái szerint a magyarlakta régió, azon belól a kelet-szlovákiai helyszínek bemutatása ilyen formában több évtizedes lemaradásban szenved.

Új Szó | 2023. április 19., 16:03

MA7.SK

Útikalauz a szülőföld felfedezéséhez

A Felvidéki útikalauz interaktív formában mutatja be és dokumentálja a Felvidék keleti részének természeti, kulturális és történelmi értékeit, helyszíneit. A készítők szerint ugyanis ezen a téren több évtizedes lemaradás mutatkozik.

MAGYAR7 | 2023. április 15., 14:41

UJSZO.COM

Életveszélyes állapotban volt, ezért inkább lebontották a bolyi malmot

BOLY | A tőketerebesi járásbeli település szívében évtizedeken át díszelgő, az utóbbi harminc évben azonban egyre rosszabb állapotban lévő malom épületét néhány héttel ezelőtt lebontották. Bár egy gyönyörű és gazdag múltú épületről volt szó, az önkormányzat a rendezetlen tulajdonjogok és a malom életveszélyes állapota miatt a földdel egyenlővé tette. Értesüléseink szerint nem építik újra.

Új Szó | 2022. augusztus 5., 17:00

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on